Team Rynkeby

SUSAM støtter Børnecancerfonden via Team Rynkeby

Når Team Rynkeby cykler til Paris til sommer for at støtte kampen mod børnekræft, bliver det med et sponsorat fra SUSAM.

Team Rynkeby er verdens største velgørenhedscykelhold, og hvert år tilbringer udvalgte danskere en uge af deres sommerferie på cyklen ned gennem Europa mod Paris. De cykler ca. 1200 km i alt slags vejr med det smukke formål at samle penge índ til Børnecancerfonden.

100 procent til Børnecancerfonden
Team Rynkeby består i 2015 af 1.466 ryttere og 350 hjælpere fordelt på 32 lokale hold i fem lande. Deltagerne betaler selv for deres egen deltagelse, og samtidig dækker juicevirksomheden Rynkeby Foods A/S projektets centrale omkostninger.

Dermed kan Team Rynkeby sende alle indsamlede midler ubeskåret videre til de fem børnekræftorganisationer, som Team Rynkeby samarbejder med i Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøerne.

I Danmark går de indsamlede midler til Børnecancerfonden, som bruger størstedelen af pengene på at finansiere forskning.

- Der er forskel på voksenkræft og børnekræft. Derfor er der behov for en målrettet forskningsindsats i børnekræft, hvis vi skal komme denne frygtelige sygdom til livs, siger Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

Følgevirkningerne er invaliderende
I dag overlever fire ud fem børn, som får kræft, men godt halvdelen overlever med følgevirkninger, som spænder lige fra træthed, koncentrationsbesvær, amputerede lemmer og barnløshed til svære hjerneskader.

Derfor målretter Børnecancerfonden en stor del af sine forskningsmidler mod forskning i bedre behandlingsformer.

- Børnene har et langt liv foran sig, når de forhåbentlig kommer igennem deres kræftbehandling. Derfor er det meget vigtigt for os, at dette lange liv bliver så godt og normalt som muligt, siger Marianne Nielsen.

Team Rynkeby donerede 36,128 mio. DKK til kampen mod børnekræft i 2014 – heraf gik 23,498 mio. DKK til Børnecancerfonden i Danmark.

Team Rynkeby kører til Paris fra den 3. til 10. juli 2015.